Het werk van beeldend kunstenaar Miek Diederen is in de loop der jaren op de meest uiteenlopende plaatsen in Nederland en in het buitenland terechtgekomen. Haar schilderijen zijn op veel plaatsen geëxposeerd, zowel in Nederland als in het buitenland.

 

Een selectie van de vele exposities van beeldend kunstenaar Miek Diederen.

Arnhem ; haar eerste grote expositie (1973).

Tiel ; Agnietenhof.

Sint Michielsgestel ; Atelier Acht A.

Beesd ; Volvo in Arts.

Rosmalen ; villa de Loofert.

Zweden ; Göteborg

Born ; galerie Diederen.

Sittard ; museum Het Domein.

Geleen ; kunstmanifestatie Rotary Club.

Limbricht ; galerie Prinsenhoek.

 

 

Haar werk laat soms herkenbare vormen zien, maar is toch overwegend abstract.  Daarbij lijken de composities zich vaak buiten het kader van het doek voort te zetten, waardoor een sterk suggestieve ruimtewerking ontstaat. De tegengestelde karakters van de materialen die zij gebruikt, spelen een belangrijke rol in het uiteindelijk resultaat. Door de toepassing van bijvoorbeeld metalen, in combinatie met acrylverf, weet zij spanning op te roepen.

Zelf zegt ze: "het is steeds de balans waarom alles draait". Haar inspiratiebronnen zijn de aarde, de ruimte, maar vooral structuren. De grenzeloze mogelijkheden van een plat vlak vormen voor haar telkens opnieuw een fascinerende uitdaging.  Zo geeft ze op haar manier gestalte aan de enorme hoeveelheid zichtbare en onzichtbare ervaringen van alledag.